Info

Yleistä

Tuhdimmat Tahdit järjestetään Tampereen Ratinanniemessä jälleen ensi vuonna 4.-5.7.2025.

Festivaalialueen osoite on Ratinanniemen Festivaalipuisto, 33100 Tampere. Alue sijaitsee Tampereen keskustassa, Ratinan stadionin vieressä.

Artistit

Vuoden 2025 festivaaleilla esiintyy noin 20 kotimaista ja kansainvälistä raskaamman musiikin yhtyettä. Esiintyjät julkaistaan myöhemmin.

Liput

Liput myy Lippupiste.

Kahden päivän Early Bird -liput: 99,90 €
Kahden päivän Early Bird PLUS-liput: 149,90 €

PLUS-lippu sisältää: PLUS-passi, oma baariteltta, omat vessat, riittävästi istumapaikkoja sekä pientä suolaista naposteltavaa.

Kahden päivän peruslippu vaihdetaan rannekkeeksi ja kaikki PLUS-liput vaihdetaan rannekkeeksi ja passiksi. Yhden päivän peruslipuilla pääsee kerran sisään.

Yhden päivän liput tulevat myyntiin myöhemmin.

Rannekkeenvaihto

Rannekkeenvaihdossa vaihdetaan kahden päivän peruslippu rannekkeeksi ja kaikki PLUS-liput rannekkeeksi ja passiksi. Lippu tulee vaihtaa rannekkeeksi henkilökohtaisesti, sillä ranneke laitetaan suoraan lipunhaltijan ranteeseen, jotta ne tulevat kiinnitetyksi oikein ja mahdollisilta väärinkäytöksiltä vältytään. Irtonaisia rannekkeita ei luovuteta kenellekään.

Huom! Yhden päivän peruslippuja ei vaihdeta rannekkeisiin. Yhden päivän peruslipuilla pääsee vain kerran sisään festivaalialueelle.

Kun sinulla on ranneke, voit poistua alueelta ja palata takaisin niin monta kertaa kuin haluat näyttämällä ranneketta portilla. Vain ehjä ranneke oikeuttaa sisäänpääsyyn.

Jos sinulla on PLUS-lippu, joka vaihdetaan rannekkeeksi ja passiksi, pidäthän molemmista hyvää huolta! Sisäänpääsy edellyttää, että sinulla on sekä ehjä ranneke että passi.

Saapuminen

Osoite: Ratinanniemen Festivaalipuisto, 33100 Tampere

Ratinanniemen Festivaalipuistoon on hyvät kulkuyhteydet, joten suosittelemme saapumaan festareille kävellen, polkupyörällä, sähköpotkulaudalla tai julkisilla kulkuvälineillä.

Sisäänkäynti alueelle on vain Ratinan Rantatien kautta. Jos saavut etelästä, tulee stadion kiertää vastapäivään kauppakeskuksen puolelta: puiston läpi ei pääse porteille. Uloskäynti tapahtuu sekä Laukonsillan että Ratinan Rantatien kautta.

Ratinan Rantatiellä on erikseen merkitty parkki polkupyörille ja sähköpotkulaudoille. Huomioithan, että parkki ei ole valvottu, joten pyörän tai sähköpotkulaudan jättäminen parkkiin on jokaisen omalla vastuulla.

Junaliikenteen aikataulut löydät täältä. Bussiliikenteen aikataulut löydät täältä ja täältä. Sekä juna- että bussiasemalta on lyhyt kävelymatka festivaalialueelle.

Tampereen sisäisen bussiliikenteen ja ratikan aikataulut sekä reitit löydät täältä.

Alueen välittömään läheisyyteen ei ole järjestetty autoparkkia. Lisätietoa Tampereen pysäköintipaikoista löydät täältä.

Turvallisuus

Festivaalialueen porteilla tehdään kaikille festarivieraille turvatarkastus, jolla halutaan varmistaa kaikkien kävijöiden turvallisuus ja viihtyvyys tapahtumassa. Jättämällä kielletyt esineet kotiin tai narikkaan nopeutat turvatarkastuksen kulkua.

Järjestyksenvalvojalla on oikeus ottaa pois tarkastuksessa tavatut, tilaisuudessa kielletyt esineet ja aineet. Festivaaliporttien ulkopuolelta löytyy narikka, johon voi jättää suuret reput ja rantakassit, sekä esineet, joiden tuominen alueelle on kielletty.

Festivaalialueelle ei saa tuoda:
– Suuret selkäreput ja rantakassit
– Kaikenlaiset juomat
– Huumeet
– Tyhjät tölkit ja alkoholipullot
– Lasipullot ja -purkit
– Eväät (poislukien pieni naposteltava esim. hedelmät, snacksit, karkit)
– Ampuma- ja teräaseet sekä muut vahingoittamiseen soveltuvat välineet
– Räjähteet ja ilotulitteet
– Laserosoittimet ja muut vastaavat esineet
– Videokamerat ja selfiekepit
– Kameran jalustat
– Dronelennokit
– Sateenvarjot
– Retkituolit
– Lemmikit
– Omat radiopuhelimet
– Huomioväriset liivit/vaatteet, jotka muistuttavat järjestyksenvalvojan liiviä
– Kylmäkallet

Festivaalialueelle saa tuoda:
– Yksi max 1,5 l muovinen, pantiton, läpinäkyvä ja tyhjä juomapullo
– Pieni käsidesi
– Savukkeet, sähkötupakat ja niiden nikotiininesteet
– Kännykkäkamera, pokkari, järjestelmäkamera
– Aurinkorasva (suosittelemme tuomaan!)

Narikka

Narikka sijaitsee porttien läheisyydessä festivaalialueen ulkopuolella. Narikkamaksu on 3 euroa/henkilö/käyntikerta. Saat tavarasi takaisin narikasta vain narikkalappua vastaan. Pidä siis narikkalapustasi hyvää huolta!

Huomioithan, että narikassa maksuvälineenä käy vain kortti. Emme vastaanota käteistä.

Löytötavarat

Festarin aikana löytötavaroita voi tiedustella narikasta. Jos löydät jonkin tavaran, viethän sen narikkaan tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle. Löytötavaroiden tapahtuman jälkeisestä toimituspaikasta ilmoitetaan tapahtuman jälkeen: löytötavarat on toimitettu Pirkanmaan Löytötavaratoimistolle osoitteeseen Suvantokatu 10. Tarkista aukioloajat ja infot: www.plt.fi/info

Festivaalialueen palvelut

Alueella on ravintolapalveluita, ruokamyyntiä ja muita myyntikojuja, kuten artistien tuotemyynti. Alueelta löytyy istumapaikkoja ja tapahtuman ravintolassa on A-oikeudet. Alueella on myös usealla hanalla varustettu vesipiste.

Maksuvälineet

Tapahtumassa maksuvälineenä käyvät vain yleisimmät maksukortit. Huomioithan, että emme enää vastaanota käteistä.

Tölkkipantti

Festareilla on käytössä 1 € tölkkipantti ja pantti maksetaan jokaisesta anniskelusta ostetusta tölkistä ja pullosta. Ostaessasi juoman maksat kassalle juoman hinnan lisäksi 1 € tölkkipantin, jonka saat takaisin palauttaessasi tölkin tai pullon.

Pantin saat takaisin baaritiskiltä. Kassajärjestelmämme tukevat tölkkipantin palauttamisen kortille. Palauttamalla tölkin tai pullon baaritiskille voit halutessasi hyödyntää pantin summan uuteen ostokseen. Ruokapisteet eivät hyvitä panttia.

Tölkkejä tai pulloja saa kerralla palauttaa maksimissaan 5 kpl per henkilö. Systemaattinen tölkkien ja pullojen kerääminen on festarialueella kiellettyä.

Tölkkejä ei saa viedä festarialueen ulkopuolelle, eikä niitä saa tuoda alueen ulkopuolelta sisälle.

Huomioithan, että anniskelussa maksuvälineenä käy vain kortti. Emme vastaanota käteistä.

Tupakointi

Keikkojen aikana ei saa tupakoida lavan edustalla ja läheisyydessä. Huomioithan muiden festarivieraiden viihtyvyyden ja tupakoit vain merkityllä tupakointipaikalla.

Ensiapu

Festivaalialueella sisäänkäynnin läheisyydessä on ensiaputeltta.

Media

Tuhdimmat Tahdit 2025 media-akkreditointi avataan lähempänä tapahtumaa. Akkreditoituminen on tarkoitettu median edustajille ja musiikkialan ammattilaisille, jotka saapuvat tapahtumaan työtehtävissä.

Saavutettavuus

Asiakas saa ottaa avustajan maksutta mukaansa. Avustajakäytäntö koskee kaikkia, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäisiin toimiin tai asioimiseen. Mikäli asiakkaalla on kahden päivän lippu tai PLUS-lippu, avustajan tulee saapua samaan aikaan asiakkaan kanssa rannekkeenvaihtopisteelle, jossa molemmat saavat asiakkaan lippua vastaavan rannekkeen. Suosittelemme ottamaan mukaan todenteen avustajan tarpeesta, esimerkiksi saattaja- ja avustajakortin, EU:n vammaiskortin A-merkinnällä tai Näkövammaiskortin, sillä se nopeuttaa sisäänpääsyä.

Festivaalialueella on katsomokoroke, josta on näkyvyys lavalle. Katsomokorokkeella voi olla avustettavan seurassa oleva avustaja silloin, kun katsomokorokkeella on tilaa.

Esteettömät vessat sijaitsevat katsomokorokkeen läheisyydessä sekä ensiapupisteellä.

Asiakkaalla on oikeus tuoda festivaalialueelle terveydellisistä syistä festivaalin aikana tarvitsemansa apuvälineet, lääkkeet ja eväät. Mikäli olet epävarma onko jokin asia sallittu vai kielletty, voit tiedustella asiaa ennakkoon sähköpostitse osoitteesta: teemu.herva(at)staffmax.fi

Vessapassi

Haluamme edistää tapahtumamme saavutettavuutta huomioimalla Vessapassia käyttävät asiakkaamme. Tuhdimmilla Tahdeilla Vessapassi on käytössä kaikissa festivaalialueen vessoissa (poislukien backstage-alue).

Toivomme myös, että Vessapassia käyttävät asiakkaat huomioidaan päästämällä heidät esimerkiksi vessajonon kärkeen. Kortin haltijalla on terveydellinen syy, joka vaatii välitöntä WC:n käyttöä. Vessapassi voi olla fyysinen kortti tai puhelimessa mobiiliversiona.

Lisätietoja Vessapassista voit lukea www.vessapassi.fi

Yhdenvertaisuus

Häirinnän ja syrjinnän vastaiset periaatteet 

Tuhdimmat Tahdit on syrjinnästä vapaa tapahtuma. Emme hyväksy minkäänlaista häirintää esimerkiksi sukupuolen, etnisen taustan, ihonvärin, uskonnon tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Mikäli kohtaat tapahtumassa ahdistavaa tai muuten epäsopivaa tai häiritsevää käytöstä, kerrothan siitä heti järjestyksenvalvojalle tai muulle henkilökunnalle.

Tuhdimmat Tahdit -festivaalilla työskentelee häirintäyhdyshenkilö. Hänet tavoittaa festivaalin aikana puhelimitse, viestillä tai lomakkeen avulla. Häirintäyhdyshenkilöön saat yhteyden myös ensiapu- ja järjestyksenvalvontahenkilöstön kautta. Kaikki häirintäyhdyshenkilölle ohjautuvat kontaktit käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja halutessa myös anonyymisti.

Häirintäyhdyshenkilö:
Puh. 040 375 7509 (päivystys vain festivaalin aikana)
Sähköposti: hairintayhdyshenkilo(at)tuhdimmattahdit.com
Häirintäilmoituslomake löytyy tämän linkin takaa.

Turvallisemman tilan periaatteet

– Jokainen on meillä yhtä arvokas. Jos syrjit muita tai kohtelet toisia epäkunnioittavasti, sinut voidaan poistaa tapahtumasta.
– Älä oleta äläkä nimittele. Et voi olettaa esimerkiksi toisen ihmisen sukupuolta, seksuaalisuutta, toimintakykyä, varallisuutta tai taustaa katsomalla.
– Kunnioita ihmisten koskemattomuutta. Toisiin ei saa koskea ilman lupaa. Seksuaalinen ahdistelu on rikos, ja sille on tiloissamme nollatoleranssi.
– Väkivaltainen käytös johtaa tapahtumasta poistamiseen ja rikosoikeudellisiin seuraamuksiin.
– Pyydä anteeksi, jos olet loukannut muita tahallisesti tai tahattomasti.
– Jos koet syrjintää, uhkailua, ahdistelua tai näet että joku käyttäytyy vaarallisesti, ota yhteys henkilökuntaan. Lupaamme puuttua asiaan ja auttaa pääsemään turvallisesti pois ahdistavasta tilanteesta.
– Henkilökuntaamme ja esiintyjiämme koskevat samat oikeudet ja velvollisuudet kuin vieraitammekin. He ovat täällä sinua varten – kunnioita myös heidän työrauhaansa mutta älä epäröi pyytää apua tarvittaessa.

Ikäraja

Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

fiSuomi